tiistai 5. elokuuta 2014

Paperityöt alkavat olla loppusuoralla

Olen ollut oikea ahkera liisa ja saanut tehtyä lähes kaikki luovutuksiin liittyvät esivalmistelut. Pennunhoito-ohjeet on printattu ja laitettu kansioon. Sopimukset on kirjoitettu ja printattu. Jokaisen pennun eläinlääkärintarkastuslappunen on kopioitu ja laitettu alkuperäinen kansion väliin silmäpeilauslappusen kanssa. Vielä pitäisi poltella nuo DVD:t mutta sittenhän homma alkaisi olla bueno. Pennunostajahan saa mukaan jopa kaksi säkkiä ruokaa, joista toisen tarjoaa Musti ja Mirri ja toisen allekirjoittanut. Mukaan lähtee myös Rukan panta, hihna ja Mujusen Salmen Pennun polku puolivuotiaaksi -kirja. Pannoissa värivaihtoehdot alkavat olla vähissä: jäljellä on enää kaksi mustaa, kolme pinkkiä ja yksi lila. Viimeisenä hakevat joutuvat tyytymään siihen, mitä jää käteen. Pahoitteluni. :)

Epelit ovat saaneet ulkoilla meidän koko takapihalla lähes koko päivän. Pentuaitaus on tosiaan nyt vähän boikotissa, kun tuo meidän Lenni ei tahdo siellä oikein pysyä. Ruokahalu kasvaa näillä aivan mahdottomasti. Nyt nappulaa menee 3 dl/pentu/päivä. Epelithän syövät 50% Brit Care Puppya ja 50% ProPlan Junioria. Tämän lisäksi annan Epeleille raakaa lihaa ja piimää. Pitää muistaa punnita kaverit vielä huomenna ennen ensimmäisiä luovutuksia. Paulahan muuttaa omaan kotiinsa jo huomenna. Torstaina Mirka ja Pete tulevat hakemaan kotiinsa Emmin ja Auroran. Siiri-tyttönen pääsee heille hoitoon muutamaksi päiväksi. Perjantaina Saara ja Jouni tulevat hakemaan Leenun. Mäkisen perhe hakee Lennin lauantaina. Risto haetaan viimeistään lauantaina mutta mahdollisesti jo torstaina. Sunnuntaina MV-näyttelyn jälkeen ajan Nummelaan hakemaan Siirin meille vielä yhdeksi päiväksi. Siiri pääsee omaan kotiinsa sitten maanantaina.

Tuntuu jo nyt todella haikealta. Epelit ovat todella ihmisläheisiä, hyväntuulisia kavereita, joihin on helppo rakastua. Hännät heiluvat sellaista vauhtia, että oksat pois. Niillä on mieletön ruokahalua ja taisteluhaluakin tuntuu näiltä löytyvän vähintäänkin omiin tarpeisiin. Uusia paikkoja Epelit ovat lähteneet tutkimaan myös yksin ollessaan ilman itkuja. Alustojen tai erilaisten pintojen suhteen en ole nähnyt arkuutta. Kolinapurkki ei ole aiheuttanut suurempia reaktioita, jos nyt ei kimppuun hyökkäämistä ja sen puremista sellaiseksi lasketa. Keskenään Epelit ovat sopuisia. Ihmisiä (olivat ne sitten isoja tai pieniä) Epelit lähinnä pussaavat, eivät siis ole kovia puremaan. Nilkat jätetään toisin sanoen rauhaa, mikä on aivan mahtavaa. Epelit myös tykkäävät olla sylissä rapsuteltavana. Olen niin onnellinen tästä pentueesta. Sain sitä mitä toivoin ja vähän enemmän...


3 kommenttia:

  1. En olis kyllä voinu parempaa kasvattajaa valita:) ja tällähän tuntuu jo nyt, vaikka taival on vasta alussa! Marjo, kiitos! Kun tullaan siellä ovat siis leenu ja pojat:-) söpöä! Toivottavasti törmäillään muihinkin pentuihin jatkossa. Muuttaako kukaan lähellekkään pks? Entä muita kasvatteja meillä päin? Lenkkiseura olis kivaa :) Vaikuttaa kyllä että osu niin nappiin tämä pentue ainakin meille :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan Pirkanmaalma, Nokialla. Toivottavasti törmäillään harrastuksissa ja tapahtumissa :)

      Poista
  2. Ehkä Lennin itseluottamus kestää pinkin, jos niikseen ;) voi mä oon vähän kade teille muille, kun saatte pennut jo pian. Mähän ajattelin tässä vaan Marjoa, että saa nauttia Lennistä vähän pidempään ;) Kiitos, me saadaan ihan huippu eväät mukaan, eiköhän kaikki mene sitten oikein hienosti! En malttaisi odottaa <3

    VastaaPoista