keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Epelit 6 viikkoa

Epelit täyttivät tänään kuusi viikkoa. Pennelit ovat viikossa kasvaneet silmissä mutta niinhän pienten pentujen pitääkin kasvaa.Pennelit käyvät aina vain rohkeammiksi ja ovat jo tutkineet koko alapihan läpi kotoisin. Näillä helteillä pennut tykkäävät kaivautua rappusten alle viileämpään paikkaan. Leenu aiheutti kasvattajatädille eilen vähän ylimääräistä stressiä, kun ulkoilimme tuossa vielä yhdentoista maissa illalla vapaana pihalla. Olimme siis takaterassilla. Näin kyllä, että kaksi penneliä lähti viipottamaan patiolle päin mutta en sitten kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Ovat kuitenkin osanneet olla ihan fiksusti tähän mennessä. Kun aloin sitten kannella penneleitä pentuhuoneeseen, kuulin rappusten alta taas piipitystä. Hetken kutsuttuani tuli sieltä Risto esiin mutta vielä yksi penneli siellä itkeskeli. Kannoin muut pennut sisälle (he kyllä protestoivat äänekkäästi kohtaloaan) ja lähdin sitten kutsumaan tätä yhtä kaveria pois portaiden alta. Enää ei sitten kuulunutkaan itkua. Otin Emmin ulos ja Emmikin kävi lastaan kutsumassa pois portaiden alta. Ei tapahtunut mitään. Tässä kohdin alkoi jo pulssi nousta. Yleensähän pennut reagoivat vähintään äitinsä kutsuun. Nyt ei sitten kuulunut mitään. Ajattelin, että ehkä olen väärässä ja kadoksissa oleva penneli nukkuu tyytyväisenä jossain puskan alla ja niinpä tutkin koko pihaa - tuloksetta.

Tässä vaiheessa piti jo hälyttää mieheni apuun. Kaivoimme taskulamput kaapeista ja aloimme tähystellä penneliä portaiden alta. Mieheni pongasi Leenun pation alta. Siellä se penneli nukkui sikeässä unessa täysin tyytyväisenä. Eihän siinä muu auttanut, kun ottaa lapio ja kaivaa sen verran maata pois, että sain otettua Leenun pation alta huoneeseen nukkumaan. Olisihan tuo varmastikin osannut kömpiä kolostaan ulos sitten, kun olisi herännyt mutta en tietenkään voinut jättää pentua yöksi ulos. Niinpä tänään Epelit ovatkin kotiarestissa. En kyllä uskalla näitä ainakaan koko laumaa pitää täysin vapaana pihalla, kun voivat näemmä hävitä ihan minne tahansa.

Otimme tosiaan eilen ukkosen jyristessä kuvat penneleistä meidän takapihalla. Kiirettä piti, kun emme halunneet saada vettä niskaamme. Onneksi suurin osa penneleistä oli todella yhteistyöhaluisia, eikä kuvauksissa hirveän pitkään nokka tuhissut. Huomenna onkin sitten se jännittävä päivä eli eläinlääkärintarkastus. Paperitkin tulivat jo eilen postissa. Peukut pystyyn!

 
Amazeme Eastern Mountains "Risto"

Amazeme Eastern Mountains "Risto"

Amazeme Elderberry Valleys "Aurora"

Amazeme Elderberry Valleys "Aurora"

Amazeme Eleventh Ocean "Lenni"

Amazeme Eleventh Ocean "Lenni"

Amazeme English Meadows "Siiri"

Amazeme English Meadows "Siiri"

Amazeme Entwining Rivers "Leenu"

Amazeme Entwining Rivers "Leenu"

Amazeme Everblue Skies "Paula"

Amazeme Everblue Skies "Paula"

2 kommenttia:

  1. Voihan epelit! Hyvin nosti lukiessa sykettä toi simahtanut Leenu :D täällä peukut pystyssä !!!

    VastaaPoista
  2. Voi Leenu, miten peläytit! :) Onnea lääkärintarkastukseen myös täältä!

    VastaaPoista