perjantai 25. heinäkuuta 2014

Toinen madotus ja sirutus

Emmin ja Paddyn pennut matkasivat eilen iltapäivästä Laukaaseen. Matka oli mennyt hyvin. Pennut lähtivät ihan reippaasti tutkimaan pihaa mutta eivät aivan mahdottomaksi intaantuneet. Oli myös hyvin kuuma, joten sitä riemua ei pitkään kestänyt. Heidän saavuttuaan annoin heille ruoan ja he söivät sen hotkien. Illasta sitten ulkoiltiin uudemman kerran vapaana pihana ja johan Risto ja Aurora löysvät itsensä meidän takaterassilta. Leenukin kävi katsomassa trampoliinia altapäin. Myös iltaruoka sujahti nassuun niin, ettei kuppien pohjalle jäänyt murustakaan. Annoin penneleille Brit Care pentunappulaa 0,5 dl per pentu. Tähän päälle muutama murunen Pro Planin pentunappulaa ja jauhelihaa. Aloitimme myös toisen matokuurin. Sitä varten punnitsimme pennut yhdessä Eliaksen kanssa. Kovin ovat tasaisia keskenään. Alla vielä painot:

Paula 2 215 g
Aurora 2 322 g
Siiri 2 311 g
Risto 2 360 g
Leenu 2 255 g
Lenni 2 240 g

E:t ovat vähän pienempiä kuin muut tämän kesän pennut mutta kasvavat kuitenkin tasaisesti ja aika pitkälti samaan tahtiin kuin heidän äitinsä sisaruksineen. Tänään pystyimme ulkoilemaan vain aamusta ja sitten myöhemmin alkuillasta. Päivä piti viettää sisällä, kun ulkona auringossa lämpöä oli jo 38 astetta ja varjon puolella vaivaiset 30 astetta. Kun pienen pennun höttökarva ei suojaa auringolta, ei muuta vaihtoehtoa ole kuin pysytellä sisällä. Pennuilla oli yöllä vatsa vähän löysällä. Tämä voi johtua useammasta syystä, joita on 1) lämpö, 2) matokuuri, 3) uusi ruokamerkki tai sitten 4) siankorvat. Menin sitten muuttamaan useamman asian kerrallaan. Eli tässä esimerkki siitä, kuinka ei kuulu tehdä.


Tänään saimme ensimmäiset vieraat sekä siruttajan kylään. Joko pennut olivat mahdottoman väsyneitä tai sitten muuten vain kivusta väliinpitämättömiä, mutta yhtään itkua ei kuultu. Rekisteröintimaksukin on jo maksettu, joten eiköhän meillä ole paperit postiluukussa jo tiistaina.

Amazeme Eastern Mountains "Risto"


Amazeme Elderberry Valleys "Aurora"


Amazeme Eleventh Ocean "Lenni"


Amazeme English Meadows "Siiri"


Amazeme Entwining Rivers "Leenu"


Amazeme Everblue Skies "Paula"


Aurora haastaa Lenniä leikkiin

Aurora velmuilee

Emmi ja lapset

Siiri ja Leenu temmeltävät

Leenun hölmistynyt ilme

Leenu ja Siiri

Lenni viipottaa

Lenni kytistää kaveriaan

Lenni ja Aurora viihtyvät hyvin yhdessä

Komea poikamme Risto

Tyylikäs Paula

Aurora (taustalla), Paula ja Lenni

Mahdottoman hieno Paula

Riston suloinen nassu

Risto söpöilee

Siirin kaulan ojennus

Siiriä alkaa ramasta

7 kommenttia:

  1. <3 ihanat nimet! Aivan loistavat :)

    VastaaPoista
  2. Vau kun ne kasvavat äkkiä!!!:) kääk ja aika kiitääää! Ihanat nimetkin!! Rapsuja rapsuja pienille <3

    VastaaPoista
  3. Mistä Marjo keksit noita nimiä? Ja itsekkö? :-)

    VastaaPoista
  4. Tälläkin kertaa pitkälti aivoriihenä Ainon kanssa. Kiitos siis Ainolle avusta! Kiitos myös muille, jotka jaksoivat vaivata päätään nimien miettimisellä.

    VastaaPoista
  5. Mainiota riiheilyä :) ei varmasti myös törmää samanlaisiin nimiin. Tuli myös omaa sanavarastoa päivitettyä ei niin tutuilla sanoilla seljanmarja ja kietoutua :-)

    VastaaPoista
  6. Heti tuli e-tyypeille sielukkuutta ja persoonaa lisää.Nimet on kauniit ja ylväät, luonnonläheiset. Tykkään tosi paljon :)

    VastaaPoista